USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Onko töitäsi mahdollista lisensoida?
Kyllä, kaikkia töitäni on mahdollista lisensoida. Ota minuun yhteyttä sähköpostilla: kormansebastian@gmail.com.
Mistä voin hankkia teoksiasi?
Voit hankkia niitä suoraan verkkokaupastani tästä.
Voinko jakaa teostesi digitaalisia versioita verkossa?
Kyllä, voit jakaa teosteni digitaalisia versioita verkossa, jos lisäät teoksen yhteyteen nimeni ja linkin kotisivuilleni: www.sebastiankorman.fi tai www.sebastiankorman.art. Mutta et voi käyttää mitään teostani missään painetussa julkaisussa ilman lupaani. Jos haluat lupani, niin ota yhteyttä minuun sähköpostilla.

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET KOSKIEN TAIDEPRINTTEJÄNI

Onko rajoituksia mihin päin maailmaa voit toimittaa taideprinttejäsi?

Ei ole. Toimitan taideprinttejäni kaikkiin maihin minne vain lähettiyritykset kuljettavat niitä.
Kuinka lähetät taideprinttisi?
Kaikki taideprinttini ovat pakattu kovaan postitusputkeen, joka suojaa hyvin teostasi. Suosittelen myös, että annat postitusputken sellaisenaan suoraan valitsemaasi kehystysliikkeeseen. Tällä tavalla vältät itse vahingoittamasta teosta missään vaiheessa.
Käytän taideprinttieni lähettämiseen vain tunnettuja lähettiyrityksiä. Näet lisätietoa näistä kun olet viimeistelemässä ostostasi verkkokaupassani ja olet kohdassa ”Toimitustapa”. Kaikki taideprinttini ovat rahtivakuutettuja teoksen täydestä arvosta.
Kuinka kauan taideprintin lähettämiseen menee?
Taideprinttini lähetetään onnistuneesta maksusuorituksesta tyypillisesti 5-10 työpäivän sisällä. Toimitusaika tämän jälkeen riippuu minkä lähettiyrityksen olen valinnut toimittamaan tilauksesi ja missä päin maailmaa olet. Pidän sinua ajan tasalla arvioidusta toimitusajasta sähköpostitse, kun saan sen tiedon itselleni valitulta lähettiyritykseltä.
Kuinka paljon toimituskulut ovat?
Se riippuu minnepäin maailmaa taideprintti toimitetaan.
 Toimituskulut näet aina ostoksen viimeistelyvaiheessa.
Mitkä maksutavat hyväksytään verkkokaupassani?
Voit maksaa verkkokaupassani seuraavilla luottokorteilla: VISA, MASTERCARD, AMERICAN EXPRESS. Jos haluat saada laskun sähköpostilla, niin ota minuun yhteyttä tästä.
Mikä on "Limited Edition Fine Art" ja "Open Edition" -taideprintti?
”Limited Edition” -taideprintti on käytännössä rajoitettu painos taideteoksesta. Kyseistä printtiä painetaan vain rajattu määrä. Painomäärät vaihtelevat teoskohtaisesti printtikoon mukaan, jotka voit tarkistaa teosten omilta sivuilta verkkokaupassani. Mitä suurempi taideprintin koko on, sitä vähemmän siitä painetaan kopioita. Kun painomäärä on saavutettu sitä ei enää paineta.
Tällä prosessilla varmistan henkilökohtaisesti, että jokainen printti on laadultaan paras mahdollinen ja kestää todella hyvin aikaa. Samalla myös jokaisen printin arvo säilyy ja kasvaa, kun painomäärä on tullut täyteen, eikä sitä ole enää saatavissa. Saat jokaisen teoksen yhteydessä myös aitoustodistuksen allekirjoituksellani, josta löytyy mm. kyseisen taideprintin perustiedot. Siksi "Limited Edition" -taideprinttini sopivat myös taiteen keräilijöille.​​​​​​​
"Open Edition" -taideprintteissä painosmäärää ei ole rajoitettu ja tästä syystä niiden hankintahinta on luonnollisesti edullisempi verrattuna "Limited Edition" -taideprintteihin. Teknisesti ja laadullisesti painoprosessi on kuitenkin täsmälleen sama kaikissa taideprinteissäni.
Pääsääntöisesti kaikki teokseni ovat "Limited Edition Fine Art" -taideprinttejä muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Tämän voit tarkistaa helposti teoskohtaisesti verkkokaupassani.
Minkälaiselle materiaalille ja tekniikalla teoksesi painetaan?
Kaikki taideprinttini painetaan vain parhaimmille "Fine Art" -papereille. Koska teokseni ovat hyvin erityyppisiä, niin käytän aina kuhunkin taideprinttiini siihen parhaiten sopivaa paperia ja musteita, jotka täyttävät vaativimmatkin kriteerit. Lisäksi otan myös huomioon lopullisen sijoituspaikan työlleni ja asiakkaan toiveet, jotka vaikuttavat myös paperin valintaan. Tässä joitakin malleja musteista ja papereista, joille töitäni painetaan.
Musteet: Epson Ultrachrome HD ja HDX
Tulostuspaperit: Museo®, Hahnemühle® and Epson®
Pääsääntöisesti käytän Hahnemühle Photo Rag® Baryta 315 g/m² (100% Cotton, white, high-gloss finish) Fine Art -paperia. Se tuottaa loistavan tulostusjäljen uskomattomalla värien ja yksityiskohtien erottelulla sekä täydellisellä kontrastilla. Lisätietoa kyseisestä Fine Art -paperista löydät tästä.
Taideprinttini ovat saatavissa myös erilaisille korkealaatuisille materiaaleille erikoistilauksena. Ota minuun yhteyttä sähköpostilla, niin kerron mielelläni lisää eri mahdollisuuksista.
Taideprintin kestävyys? Kuinka kauan värit säilyvät?
Taideprintin värien, kuten kaikkien valokuvien ja taideteosten, säilyvyys riippuu todella monesta seikasta, jotka pitää ottaa huomioon. Siihen vaikuttavia asioita ovat: paperi, muste, tila, jossa taideprintti on esillä ja sen valaistusolosuhteet, ilman kosteus, mahdolliset epäpuhtaudet jne.
Mikään taideteos tai yleensäkään painettu teos ei kestä suoraa auringonvaloa pitkään ilman värien haalistumista, joten tilan valaistusolosuhteilla on tärkeä paikka teoksen kestävyyttä ajatellen. Kaikkia taideteoksia on järkevää suojata UV-säteiltä ja tästä syystä suosittelen UV-suojattua lasia tai akryylia suojaamaan taideprinttiäni. Kysy lisää kehystämöpalveluita tarjoavasta yrityksestä.
Taideprinttini painetaan käyttäen parhaimpia ja kestävimpiä musteita, joiden värien säilyvyyden osalta voidaan puhua jopa 108 vuodesta tai yli 200 vuodesta mustavalkokuvien suhteen. Myös paperien laatu vaikuttaa värien kestävyyteen ja käytänkin vain parhaimpia "Fine Art" -papereita taideprinteissäni.​ Voit lukea lisää tästä: 
Entäpä "Open Edition" -taideprintin kestävyys? Kuinka kauan värit säilyvät?
Teknisesti ja laadullisesti painoprosessi on täsmälleen sama kaikissa taideprinteissäni. Joten "Open Edition" -taideprinttien värien kestävyys on sama kuin "Limited Edition" -teoksissa. Kaikki taideprintit on syytä suojata UV-säteiltä esim. akryylilla tms. Kysy lisää kehystämöpalveluita tarjoavasta yrityksestä.​​​​​​​
Voinko nähdä itseäni kiinnostavan teoksen seinälläni ennen ostopäätöksen tekoa?

Kyllä, sinulla on mahdollisuus nähdä kyseinen teos omassa tilassasi digitaalisesti: Ota valokuva paikasta, johon suunnittelet teoksen sijoittamista. Lähetä kuva minulle sähköpostilla ja ilmoita samalla teokseni nimi, josta olet kiinnostunut. Saat sovitulla aikataululla mallikuvan siitä, miltä teos näyttäisi oikeassa ympäristössä.
Entä jos olen kiinnostunut kahdesta eri teoksesta, mutta en ole varma kumpi sopisi paremmin tilaani?
Sama käytäntö kuin yhdenkin teoksen kohdalla. Lähetä valokuva tilastasi minulle sähköpostilla ilmoita teosten nimet, joista olet kiinnostunut. Saat sovitulla aikataululla mallikuvat siitä, miltä teokset näyttäisivät oikeassa ympäristössä.
Tämä voi luonnollisesti helpottaa päätöksen tekoa. Tällä varmistetaan myös se, että valittu teos on todellakin oikea valinta ja sopii varmasti siihen tilaan ja tunnelmaan toivomallasi tavalla. Lue lisää kustomointipalveluistani ja tilaustöistäni tästä.
Jos haluaisin saada teoksen valmiiksi kehystettynä ja toimitettuna ripustusvalmiina kotiini, niin saanko sinulta teosten kehystyspalvelua?

Ei, ikävä kyllä. Lähetän taideprinttini pakattuna kovaan postitusputkeen, joka suojaa hyvin teostasi. Suosittelen, että annat postitusputken sellaisenaan suoraan valitsemaasi kehystysliikkeeseen. Tällä tavalla vältät vahingoittamasta teosta missään vaiheessa.
Onko taideprintti hankintana kannattava investointi?

Kuten kaiken taiteen hankinnassa teoksen esteettiset arvot ovat varmasti se suurin arvo, joka painaa vaakakupissa pohdittaessa investointipäätöksen tekemistä. Jokaisen ”Limited Edition” - taideprinttini arvo säilyy ja kasvaa, kun painomäärä on tullut täyteen, eikä sitä ole enää saatavissa mistään.
Voinko palauttaa taideprinttini, jos jostain syystä se ei sovi sittenkään tilaani?

Haluan ehdottomasti, että hankkimasi teos miellyttää sinua kaikilla tunnetasoilla. Jos kuitenkaan näin ei ole, voit palauttaa teokseni seuraavan kolmenkymmenen päivän sisällä vastaanottopäivästä alkaen. Palautan sinulle teoksen hankintahinnan ilman postituskuluja. Teos pitää palauttaa vahingoittumana alkuperäisessä postitusputkessa. Lue tarkemmin taideprinttieni myynti- ja toimitusehdoista verkkakaupassani tästä.
Muistathan kuitenkin, että sinulla on mahdollisuus nähdä kyseinen teos digitaalisesti omassa tilassasi ennen ostopäätöksen tekemistä: Ota valokuva paikasta, johon suunnittelet teoksen sijoittamista. Lähetä kuva minulle sähköpostilla ja ilmoita samalla teokseni nimi, josta olet kiinnostunut. Saat sovitulla aikataululla mallikuvan siitä, miltä teos näyttäisi oikeassa ympäristössä. Tällä varmistetaan myös se, että valittu teos on todellakin oikea valinta ja sopii varmasti siihen tilaan ja tunnelmaan toivomallasi tavalla.
Erikseen omana, uniikkina tilaustyönä tehdyssä teoksessa ei ole palautusoikeutta.
Kuinka palautan teoksen?

Teoksen palauttaminen on helppoa. Säilytä alkuperäisen lähetyksen postitusputki ja pakkaa taideprinttini uudestaan siihen. Ota sitten minuun yhteyttä: kormansebastian@gmail.com, niin annan tarkemmat ohjeet taideprinttini palauttamiseen. Vahingoittuneilla teoksilla ei ole palautusoikeutta paitsi jos se on tapahtunut matkan aikana kuljetusyrityksen toimesta.
Mitä minun pitää tehdä, jos teos on vahingoittunut matkalla?

Kaikki taideprinttini ovat pakattu kovaan postitusputkeen, joka suojaa hyvin teostasi. Vahingoittuneet taideprintit ovat todella harvinaisia tästä syystä. Jos kuitenkin näin on päässyt tapahtumaan, niin ota minuun yhteyttä sähköpostilla 24 tunnin sisällä teoksen vastaanottamisesta.
Säilytä postitusputki, kaikki paketointimateriaalit ja ota muutamia valokuvia vahingoittuneesta postitusputkesta/teoksesta. Tarvitsen niitä lähettiyritykselle reklamaatiota varten.